Overslaan en naar de inhoud gaan

Oostmalle: Hermans sluit in schoonheid af met een 2e plaats

Oostmalle: Hermans sluit in schoonheid af met een 2e plaats

Lentekriebels suggereerden het nakende einde van het veldritseizoen. In schoonheid afsluiten was het doel van de zes renners van het Tormans Cyclo Cross Team in de Sluitingsprijs. Door ziekte hing Théo Thomas de fiets een week eerder aan de haak vooraleer een rustperiode in te lassen. De rest van het team was wel aanwezig om een laatste keer het onderste uit de kan te halen in de buurt van het vliegveld in Oostmalle. Het was dus vlakbij huis dat Shana Maes het seizoen met een 23e plaats afsloot. De winnares bij de dames was Denise Betsema. 

Bij de heren reden na de start Quinten Hermans, Laurens Sweeck en David van der Poel weg van een achtervolgende groep met Corné Van Kessel. Van der Poel viel al snel weg vooraan, maar voor Sweeck ging het niet snel genoeg. Uiteindelijk was het op dit zand- en bosparcours elk voor zich, waardoor de kloven tussen de renners alleen maar groter werden. Quinten Hermans zette zijn succesreeks voort door opnieuw op het podium te eindigen. Na Essen, Eeklo en Brussel komt de renner uit Tessenderlo met deze 2e plaats aan een totaal van vier podiumplaatsen. Corné Van Kessel werd 12e, Thomas Mein 15e en Kevin Kuhn 19e. Emiel Verstrynge kende een mindere dag.

Quinten Hermans:
« Ik heb enorm afgezien vandaag. Maar het is fijn om op deze manier het seizoen af te sluiten! Het seizoen begon verliep niet zoals ik gehoopt had, maar deze laatste weken waren een bevestiging dat ik toch nog heel wat in mijn mars heb. Mijn vertrouwen is nu des te groter om aan het wegseizoen te beginnen. Begin maart vertrek ik op stage naar Tenerife om de Waalse klassiekers voor te bereiden, daarna volgt hopelijk de Ronde van Italië. Vorig jaar heb ik mijn ambities op de weg niet waar kunnen maken, door de Covid onderbreking enerzijds, en door mijn valpartij in het Critérium du Dauphiné anderzijds. Ik kijk ernaar uit om met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux aan de slag te gaan en ben ervan overtuigd dat ik volgende winter in het veld een stuk sterker voor de dag kan komen. »

Dames Elite:
1.Denise Bietsema
2.Sanne Cant +0:41
3.Inge van der Heijden +0:55
23.Shana Maes +1R

Heren Elite:
1.Laurens Sweeck
2.Quinten Hermans +0:18
3.Lars van der Haar +0:32
12.Corné Van Kessel +1:52
15.Thomas Mein +2:53
19.Kevin Kuhn +3:05
39.Emiel Verstrynge +1R