Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis van de ploeg

Geschiedenis van de ploeg


FILOSOFIE OP LANGE TERMIJNwgg

Team Wanty-Groupe Gobert is ontstaan uit een meer dan veertig jaar oud project. Wielerploeg Ath, opgericht in 1974, vormde zich meer en meer om tot een eerbiedwaardige amateurploeg. In 2002 richtten Yves Lessens, Jean-Marc Rossignon en Jean-François Bourlart Team Storez-VC Ath op. Een ploeg die zich met beloften richtte op de topcompetitie. Ook een groep junioren maakte deel uit van de toenmalige ploeg. De ploeg vormde enkele van de sterkste jongeren van hun tijd, met overwinningen tot gevolg in het Circuit de Wallonie, Waalse Pijl, Hasselt-Spa-Hasselt, de Zesbergen Prijs en enkele provinciale rondes.

Een scala aan professionals (waarvan sommigen nog steeds de kleuren van Wanty – Groupe Gobert verdedigen) genoten daar hun opleiding. Enkele voorbeelden: Kevyn Ista, Mathieu Criquielion, Romain Zingle, Thomas Degand, Jonas Vangenechten, Gaëtan Bille, ...

In 2007 bereikte de ploeg een nieuwe mijlpaal met het behalen van het UCI continental statuut onder de naam Storez-Ledecq Materialen vooraleer ze overgaat in Groupe Gobert.com en Veranda’s Willems. Gedurende vier seizoenen, tot 2010, streed de ploeg op continentaal niveau met prestigieuze overwinningen in Nederland tot gevolg dankzij spurter Stefan Van Dijk. Ook overwinningen in de Polynormande en Zottegem kwamen op conto van de ploeg.

In 2011 voltrok de evolutie zich met de overgang naar ProContinentaal statuut. Eerst onder de naam Veranda’s Willems-Accent Jobs en in 2012 als Accent Jobs-Veranda’s Willems. 2012 werd gekenmerkt door enkele overwinningen maar ook door het jammerlijke overlijden van renner Rob Goris.

Wanty was al enkele jaren een trouwe sponsor van de ploeg. In 2013 verhoogden ze hun betrokkenheid. De nieuwe ploeg werd Accent Jobs-Wanty gedoopt. Het begin van een lange samenwerking met het bouwbedrijf uit Binche. Dankzij de terugkeer van de Waalse handelaar in bouwmaterialen heet de ploeg vanaf 2014 Wanty-Groupe Gobert. Vroeger sponsorden ze de beloftenploeg al als “Storez”, de commerciële merknaam uit die periode.

Het jaar 2016 was het meest succesvolle jaar van de ploeg met een zege van de Italiaan Enrico Gasparotto in de Amstel Gold Race, de eindoverwinning in de ploegenrangschikking van de Europe Tour en in totaal maar liefst twaalf UCI-overwinningen. Evenwel zullen we dit jaar nooit vergeten omwille van het tragische overlijden van onze jonge renner Antoine Demoitié na een accident in Gent-Wevelgem.

Onze structuur is alleen maar gegroeid en geëvolueerd. Zo is ons budget twee en een half keer zo groot sinds onze intrede in het procontinentale circuit. Het totale budget van de ploeg bedraagt nu €4 miljoen. De omkadering wordt steeds professioneler en dat in functie van de sleutelwoorden van de ploeg: geduld en visie op lange termijn. Door een overeenkomst met onze twee hoofdsponsors in de lente van 2016 en de betrouwbaarheid van de Want You Club, de businessclub die is opgetrokken rond de ploeg, bevestigen we onze status als een van de meest standvastigste ploegen in het procontinentale circuit.


wgg
 

Data :


  • 1974 : Stichting VC Ath
  • 2002 : Team Storez-VC Ath

 

UCI Continental :

  • 2007 : Storez-Ledecq Matériaux
  • 2008 : Groupe Gobert.com 
  • 2009 – 2010: Veranda's Willems

 

UCI Pro Continental :

  • 2011 : Veranda's Willems-Accent
  • 2012 : Accent Jobs-Willems Veranda's
  • 2013 : Accent Jobs-Wanty
  • 2014 – 2017 (tot 2019) : Wanty-Groupe Gobert